Nieuws

 • Goed burgerschap ontstaat niet vanzelf: daarin moet je als maatschappij in investeren. Tijdens het interessante webinar dat Soroptimist Club Ede onlangs organiseerde, presenteerde bijzonder hoogleraar mensenrechteneducatie Felisa Tibbitts de resultaten van een internationale studie. En wat blijkt: de Nederlandse jeugd krijgt op school vooral kennis over burgerschap en mensenrechten voorgeschoteld, maar veel minder wordt nog geïnvesteerd in het bijbrengen van waarden en vaardigheden.

  Geplaatst

 • In 2021 heeft Soroptimist Club Ede niet gekozen voor één groot project maar voor drie kleinere projecten waarvoor verschillende acties opgezet worden.

  Geplaatst

 • Een bezoek aan de Tweede Kamer; een klassengesprek over tolerantie en diversiteit; een excursie naar een AZC. Allemaal voorbeelden van burgerschapsonderwijs, maar op elke school wordt het weer anders ingevuld. Soroptimisten zetten zich in voor de rechten van de mens, een onderwerp dat nauw verbonden is met dit thema burgerschapseducatie. Soroptimist Club Ede organiseert daarom in samenwerking met bijzonder hoogleraar mensenrechteneducatie Felisa Tibbitts op dinsdag 20 april 2021 om 20.00 uur een actueel, Engelstalig webinar over de verbinding tussen burgerschap, mensenrechten en onderwijs.

  Geplaatst

 • Wat een succes! Voice & More heeft op 28 november 2020 dankzij sponsors, gasten, particuliere donateurs en de medewerking van zovelen maar liefst 14.000 euro opgebracht voor het Kibeho Embroideries Project in Rwanda.

  Geplaatst

 • Stop geweld tegen vrouwen. Tijdens de wereldwijde 16 dagen actie in het kader van Orange the World ondersteunen leden van Soroptimist Club Ede zichtbaar deze boodschap: met selfies, logo’s op straat en oranje verlichte gebouwen

  Geplaatst

← Ouder Nieuwer →