Nieuws

 • Maak kennis met Elisabeth Samson, Kartini, Alexandrine Tinne en vele anderen. Wat weten we van vrouwen uit onze vaderlandse geschiedenis? En: wat leren middelbare scholieren over hen?
  Ontmoet a.s. donderdag 19 april Jonge Historici /Van Gisteren.nu op de regio-avond Midden-Nederland

  Publicatiedatum

 • Deze week ontvingen we het volgende bericht van Justice and Care, de stichting voor wie wij dit jaar Movie and More organiseerden:
  “Wat was het dinsdag een prachtige avond met een ongelofelijk mooie opbrengst!
  Het leek ons mooi een glimp te delen van wat jullie harde werk betekent. Vorige week werd International Women’s Day gevierd, ook in India. Ter ere van die dag ontving de president van India, Ram Kovind, in het paleis in Delhi heel veel gasten, waaronder 16 jonge vrouwen die ooit slachtoffer van mensenhandel waren.”

  Publicatiedatum

 • Soroptimist International Club Ede heeft een naam op te houden met haar Movie and More-filmevent voor goede doelen, maar de editie van dinsdag 13 maart spande in 12 jaar wel de kroon: de 45 leden brachten maar liefst 15.595 euro bijeen voor het goede doel, dankzij bezoekers, sponsors en een fonds.

  Publicatiedatum

 • Soroptimist Club Ede organiseert op donderdagavond 19 april de regiobijeenkomst voor Midden-Nederland met een aansprekend programma onder de titel ‘Vrouwen verdienen hun plek in de geschiedenis(les)’, in samenwerking met de Jonge Historici/Van Gisteren.nu en actrice Yvette Onnekink.

  Publicatiedatum

 • ‘Stem op een vrouw’: met dat thema zijn maar liefst zeventien vrouwen die verkiesbaar staan op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in Ede op 31 januari 2018 bijeen gekomen. Dat gebeurde op uitnodiging van onze club. Vrijwel alle partijen waren vertegenwoordigd in Café The Substitute

  Publicatiedatum

← ouder nieuwer →