Nieuws

 • Soroptimist Club Ede organiseert op donderdagavond 19 april de regiobijeenkomst voor Midden-Nederland met een aansprekend programma onder de titel ‘Vrouwen verdienen hun plek in de geschiedenis(les)’, in samenwerking met de Jonge Historici/Van Gisteren.nu en actrice Yvette Onnekink.

  Publicatiedatum

 • ‘Stem op een vrouw’: met dat thema zijn maar liefst zeventien vrouwen die verkiesbaar staan op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in Ede op 31 januari 2018 bijeen gekomen. Dat gebeurde op uitnodiging van onze club. Vrijwel alle partijen waren vertegenwoordigd in Café The Substitute

  Publicatiedatum

 • Wij willen als wereldwijde vrouwenorganisatie, die opkomt voor o.a. de rechten van de vrouw en het kind, op Edese wijze invulling geven aan de campagne “Stem op een vrouw”. Wij willen dat graag gezamenlijk vorm geven met dames van de Edese gemeenteraad. En dat doen we door jullie allemaal van harte uit te nodigen voor een interactieve ladies-night op 31 januari a.s. om 19.30 uur in Café Substitute op het Museumplein te Ede.

  Publicatiedatum

 • Op 13 maart 2018 wordt de film Difret vertoond tijdens de twaalfde Movie and More. Al sinds mensenheugenis is de ‘telefa’ een geaccepteerde traditie op het Ethiopische platteland – huwelijk door ontvoering. Maar niet elke vrouw legt zich daar bij neer. “Difret” vertelt het waargebeurde verhaal van zo’n vrouw.

  Publicatiedatum

 • Soroptimist Club Ede steunt ieder jaar, onder andere door het organiseren van Movie and More, een project dat gericht is op het verbeteren van de positie van meisjes en vrouwen. In 2018 steunen wij het project Confidence Centre in India van stichting Justice and Care. Dit is een trainingscentrum voor slachtoffers van mensenhandel en kwetsbare meisjes en vrouwen. Het doel is de economische positie van deze jonge vrouwen te versterken zodat ze economisch onafhankelijk worden en geen risico lopen te worden verhandeld.

  Publicatiedatum

← ouder nieuwer →