Nieuws

 • Wij willen als wereldwijde vrouwenorganisatie, die opkomt voor o.a. de rechten van de vrouw en het kind, op Edese wijze invulling geven aan de campagne “Stem op een vrouw”. Wij willen dat graag gezamenlijk vorm geven met dames van de Edese gemeenteraad. En dat doen we door jullie allemaal van harte uit te nodigen voor een interactieve ladies-night op 31 januari a.s. om 19.30 uur in Café Substitute op het Museumplein te Ede.

  Publicatiedatum

 • Op 13 maart 2018 wordt de film Difret vertoond tijdens de twaalfde Movie and More. Al sinds mensenheugenis is de ‘telefa’ een geaccepteerde traditie op het Ethiopische platteland – huwelijk door ontvoering. Maar niet elke vrouw legt zich daar bij neer. “Difret” vertelt het waargebeurde verhaal van zo’n vrouw.

  Publicatiedatum

 • Soroptimist Club Ede steunt ieder jaar, onder andere door het organiseren van Movie and More, een project dat gericht is op het verbeteren van de positie van meisjes en vrouwen. In 2018 steunen wij het project Confidence Centre in India van stichting Justice and Care. Dit is een trainingscentrum voor slachtoffers van mensenhandel en kwetsbare meisjes en vrouwen. Het doel is de economische positie van deze jonge vrouwen te versterken zodat ze economisch onafhankelijk worden en geen risico lopen te worden verhandeld.

  Publicatiedatum

 • De hoofdprijs van Movie and More 2017 is goed terecht gekomen!
  Samen met winnaar Hermen Ketel uit Ede gingen de twee vakmannen van Kerngroen deze week aan de slag. Het gazon en de borders liggen er weer strak bij…

  Publicatiedatum

 • Op 31 mei ging een tiental vluchtelingenvrouwen in gesprek met Soroptimisten van club Ede over beroep, werk en opleiding. Vrouwen van verschillende leeftijden uit Syrië, Eritrea en Iran. De één met alleen een opleiding, de ander ook met werkervaring. Het was voor iedereen een inspirerende avond die smaakt naar meer! De ideeën daarvoor zijn er al.

  Publicatiedatum

← ouder nieuwer →