Nieuws

 • Gedurende ruim een jaar is een aantal Soroptimisten van Club Ede in verschillende bijeenkomsten en workshops opgetrokken met vluchtelingenvrouwen uit de regio. Diverse aspecten kwamen aan bod, zoals het delen van de eigen beroepservaring, het geven van tips en adviezen, het meedenken over mogelijkheden om informatie te krijgen en het leggen van contacten. Onlangs was de als afsluiting bedoelde bijeenkomst maar er zijn ideeën genoeg voor een vervolg

  Publicatiedatum

 • Tijdens de jaarlijkse lintjesregen op 26 april j.l. is één van de leden van SI Club Ede, Anne-Marie Vreman, benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

  Publicatiedatum

 • Vrouwen hebben altijd de helft van de wereldbevolking uitgemaakt. Waarom leren we dan zo weinig over deze helft? Tijd om dit te veranderen. Leden van Soroptimistclubs in Midden-Nederland roepen middelbare scholen in hun nabije omgeving op om in de geschiedenislessen de rol van vrouwen een grotere rol te geven. Daarmee sluiten ze zich aan bij het online project F-Site van Jonge Historici en het bureau Van Gisteren.
  Deze oproep komt voort uit een succesvolle thema-avond die Soroptimist Club Ede in april organiseerde in het historische Huis Kernhem in Ede, in bijzijn van tientallen Soroptimisten uit een wijde regio.

  Publicatiedatum

 • Maak kennis met Elisabeth Samson, Kartini, Alexandrine Tinne en vele anderen. Wat weten we van vrouwen uit onze vaderlandse geschiedenis? En: wat leren middelbare scholieren over hen?
  Ontmoet a.s. donderdag 19 april Jonge Historici /Van Gisteren.nu op de regio-avond Midden-Nederland

  Publicatiedatum

 • Deze week ontvingen we het volgende bericht van Justice and Care, de stichting voor wie wij dit jaar Movie and More organiseerden:
  “Wat was het dinsdag een prachtige avond met een ongelofelijk mooie opbrengst!
  Het leek ons mooi een glimp te delen van wat jullie harde werk betekent. Vorige week werd International Women’s Day gevierd, ook in India. Ter ere van die dag ontving de president van India, Ram Kovind, in het paleis in Delhi heel veel gasten, waaronder 16 jonge vrouwen die ooit slachtoffer van mensenhandel waren.”

  Publicatiedatum

← ouder nieuwer →