Nieuws

 • Soroptimistclub Ede steunt dit jaar het project School for Justice, een uniek opleidingsprogramma van Free a Girl in onder meer India. Free a Girl zet zich in om minderjarige meisjes uit de prostitutie te bevrijden en daders veroordeeld te krijgen. Op dinsdag 5 maart 2019 zullen we daarvoor weer de benefiet-filmavond Movie and More organiseren bij Pathé in Ede.
  Binnenkort zal daarover meer informatie beschikbaar zijn, kaartjes zijn vanaf januari 2019 te verkrijgen.

  Publicatiedatum

 • Soroptimist Club Ede goes Europe… dankzij een uitnodiging van de Duitse zusterclub Schwäbisch Hall. In Brussel ontmoetten leden van de Nederlandse en Duitse club (en Duitse partners) twee Europarlementariërs. Ook woonden de Soroptimisten (deels) een zitting bij.

  Publicatiedatum

 • Gedurende ruim een jaar is een aantal Soroptimisten van Club Ede in verschillende bijeenkomsten en workshops opgetrokken met vluchtelingenvrouwen uit de regio. Diverse aspecten kwamen aan bod, zoals het delen van de eigen beroepservaring, het geven van tips en adviezen, het meedenken over mogelijkheden om informatie te krijgen en het leggen van contacten. Onlangs was de als afsluiting bedoelde bijeenkomst maar er zijn ideeën genoeg voor een vervolg

  Publicatiedatum

 • Tijdens de jaarlijkse lintjesregen op 26 april j.l. is één van de leden van SI Club Ede, Anne-Marie Vreman, benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

  Publicatiedatum

 • Vrouwen hebben altijd de helft van de wereldbevolking uitgemaakt. Waarom leren we dan zo weinig over deze helft? Tijd om dit te veranderen. Leden van Soroptimistclubs in Midden-Nederland roepen middelbare scholen in hun nabije omgeving op om in de geschiedenislessen de rol van vrouwen een grotere rol te geven. Daarmee sluiten ze zich aan bij het online project F-Site van Jonge Historici en het bureau Van Gisteren.
  Deze oproep komt voort uit een succesvolle thema-avond die Soroptimist Club Ede in april organiseerde in het historische Huis Kernhem in Ede, in bijzijn van tientallen Soroptimisten uit een wijde regio.

  Publicatiedatum

← ouder nieuwer →