Orange the World: ook in Ede

25 november was de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. Overal in de wereld werden gebouwen in oranje licht gezet om steun te geven aan #OrangetheWorld #16days. In Nederland o.a. de Cuneratoren in Rhenen, het Binnenhof in Den Haag, en het stadhuis van Gouda en van Hilversum, steeds met medewerking van de gemeente.
En in Ede? Dit jaar helaas nog niet, maar wie weet krijgen we volgend jaar wel de Oude Kerk of de fontein op de Markt in oranje. Dat zou een prachtig signaal zijn. Dit jaar kwam wel een groepje Soroptimisten van zowel club Ede als club Bennekom-Beekdal samen bij de Oude Kerk, gekleed in/met een touch van oranje, om stil te staan bij geweld tegen vrouwen, ver weg en dichtbij.

In de gemeenteraadsvergadering van aanstaande donderdag zal bovendien een motie in de gemeenteraad ingediend worden die betrekking heeft op dit onderwerp. Hoe meer mensen op de publieke tribune met een oranje touch in hun kleding, hoe beter; dus wees welkom!
Zie Orange the World voor meer informatie over dit wereldwijde initiatief dat van harte ondersteund wordt door Soroptimist International


← Ouder Nieuwer →