Recordopbrengst van bijna 16.000 euro met Movie and More

Soroptimist International Club Ede heeft een naam op te houden met haar Movie and More-filmevent voor goede doelen, maar de editie van dinsdag 13 maart spande in 12 jaar wel de kroon: de 45 leden brachten maar liefst 15.595 euro bijeen voor het goede doel, dankzij bezoekers, sponsors en een fonds.

Dit bedrag wordt volledig besteed om in de arme grensstreek van India en Bangladesh een centrum op te richten om mensenhandel en kinderprostitutie tegen te gaan: kwetsbare meisjes worden er opgevangen en krijgen trainingen om economisch zelfstandig te worden en zelf de daar zo gangbare mensenhandel tegen te gaan. De vertegenwoordigers van de Stichting Justice and Care waren overdonderd door het enorme bedrag dat aan het eind van de filmavond op de cheque was geschreven.

Bijna 600 mensen kochten een filmkaartje voor de voorstelling in Pathé CineMec Ede, zo’n 200 mensen genoten vooraf van een Oosters buffet; het Algemeen Fonds van de Nederlandse Soroptimisten droeg bij en er waren heel veel sponsors in geld, in de vorm van cadeaus voor de loterij en in natura.

De Ethiopische film ‘Difret’ , geproduceerd door Angelina Jolie, sloot heel goed aan bij het thema van kwetsbare vrouwen die zich uit hun benarde positie bevrijden. Vooraf werd een indringend filmpje vertoond over een slachtoffer van kinderprostitutie in India. Clubpresident Annuska Bloemert benadrukte in haar korte speech de verbinding die de Soroptimisten leggen met de samenleving en maakte daarmee een brug naar de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen. Iets wat door de aanwezige wethouders Willemien Vreugdenhil en Johan Weijland erg werd gewaardeerd. “Wat je ook doet, ga stemmen, en ga dan vooral stemmen op een vrouw.”

Dank

Soroptimistclub Ede is blij met Van Veen Advocaten als hoofdsponsor. Dank ook aan alle andere sponsoren die bijgedragen hebben aan de opbrengst van Movie and More 2018.


← ouder nieuwer →