Save the date: Movie and More 5 maart 2019

Soroptimistclub Ede steunt dit jaar het project School for Justice een uniek opleidingsprogramma van Free a Girl in onder meer India. Op dinsdag 5 maart 2019 zullen we daarvoor weer de benefiet-filmavond Movie and More organiseren bij Pathé in Ede. Binnenkort zal daarover meer informatie beschikbaar zijn, kaartjes zijn vanaf januari 2019 te verkrijgen.
Free a Girl zet zich in om minderjarige meisjes uit de prostitutie te bevrijden en daders veroordeeld te krijgen. Free a Girl is werkzaam in Bangladesh, Brazilië, India, Irak, Laos, Nederland, Nepal en Thailand. De afgelopen 10 jaar hebben zij bijgedragen aan de bevrijding van meer dan 4000 meisjes uit bordelen in Azië.

Soroptimisten zetten hun kennis en vaardigheden in om wereldwijd de positie van vrouwen en meisjes te verbeteren. In Nederland spannen veel clubs zich daarom in voor het project School for Justice; een uniek opleidingsprogramma van Free a Girl in onder meer India. Het programma leidt meisjes, die bevrijd zijn uit de kinderprostitutie, op tot advocaat of officier van justitie of andere passende functies. Met dit innovatieve programma vecht Free a Girl wereldwijd tegen kinderprostitutie en de hoge straffeloosheid. De studentes kunnen ervoor zorgen dat daders van kinderprostitutie in eigen land effectief bestraft worden. De Nederlandse Soroptimisten willen in totaal 10 opleidingsinstituten voor meisjes financieren, voor een totaal van 550.000 euro. Soroptimist Club Ede wil in 2019 hier een aanzienlijke bijdrage aan leveren.


← Ouder Nieuwer →