Succesvolle aftrap "Orange the World" ook in Ede

Meer dan 50 aanwezigen hebben maandagavond 25 november bij de historische Concordiamolen in Ede symbolisch ‘nee’ gezegd tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. Woorden, gesproken en gezongen, zetten deze belangrijke boodschap kracht bij, hetgeen ook opgepikt werd door de media: een heel groot stuk in de digitale Gelderlander met de foto die Arjan van Bruggen heeft gemaakt, de opening van Edese Post en een groot stuk in Ede Stad in de rubriek ‘wethouder aan het woord’. We hopen dat met dit soort publicaties het onderwerp ‘bestrijding van geweld tegen vrouwen en meisjes’ bij nog veel meer mensen op het netvlies komt.
In Ede kleurt de wereld even oranje in de strijd tegen geweld tegen vrouwen

Stadsdichter Larissa Verhoeff maakte speciaal voor deze gelegenheid een bijzonder gedicht: ‘In dit licht staan wij, massaal zij aan zij. Zit jij aan vrouwen, dan krijg je te maken, met de gebundelde oerkracht van wij’.


Valley Voices Vocal Group ondersteunde met: ‘I’m still standing after all this time, Looking like a true survivor, feeling like a little kid, Picking up the pieces of my life without you on my mind’.
Wethouder Hester Veltman benadrukte in haar persoonlijke toespraak: ‘Ieder slachtoffer is er een te veel’.

En Soroptimist clubpresident Lisette van den Berg besloot de bijeenkomst door juist ook jongens en mannen op te roepen samen met vrouwen te strijden tegen dit geweld.

In 2020 zal in Ede ook de Oude Kerk worden verlicht, beloofde de wethouder.


← Ouder Nieuwer →