Projecten

Ieder jaar kiezen we een project dat we steunen. Hieronder het overzicht van de afgelopen jaren – we proberen de projecten te blijven volgen en de informatie op de site up-to-date te houden.

 • Gebaseerd op het zeer succesvolle en internationaal erkende Mapula Embroideries in een township bij Pretoria, hebben Zuidafrikaanse en Nederlandse Soroptimisten de krachten gebundeld met de vrouw van de ambassadeur van Rwanda in Zuid-Afrika voor een ‘dochterproject’ in een arme uithoek van Rwanda: het Kibeho Embroideries project. De eerste 30 arme vrouwen kunnen door hun borduurwerk nu in hun levensonderhoud voorzien. Hun aanzien in Kibeho is gestegen en ze ontwikkelen naast borduren tal van andere vaardigheden.

  Geplaatst

 • Soroptimistclub Ede steunt in 2019 het project School for Justice, een uniek opleidingsprogramma van Free a Girl in onder meer India. Op dinsdag 5 maart 2019 zullen we daarvoor weer de benefiet-filmavond Movie and More organiseren bij Pathé in Ede.

  Geplaatst

 • Soroptimist Club Ede steunt ieder jaar een project dat gericht is op het verbeteren van de positie van meisjes en vrouwen. In 2018 steunen de Soroptimisten het project Confidence Centre in India van stichting Justice and Care. Dit is een trainingscentrum voor slachtoffers van mensenhandel en kwetsbare meisjes en vrouwen. Het doel is de economische positie van deze jonge vrouwen te versterken zodat ze economisch onafhankelijk worden en geen risico lopen te worden verhandeld.

  Geplaatst

 • Dit jaar steunden wij het Adoptieproject van Stichting Paymaan uit Nijmegen. Het project geeft o.a. meisjes in Afghanistan een kans om zich te ontwikkelen in plaats van uitgehuwelijkt te worden of veroordeeld te zijn tot kinderarbeid.

  Geplaatst

 • In 2016 steunden we het project ‘STOP KINDHUWELIJKEN’ van de Edese Stichting Child Support Indonesia. Het doel is het aantal kindhuwelijken in de regio Klaten (Java) terug te dringen.

  Geplaatst

← Ouder Nieuwer →