Projecten

Ieder jaar kiezen we een project dat we steunen. Hieronder het overzicht van de afgelopen jaren – we proberen de projecten te blijven volgen en de informatie op de site up-to-date te houden.

 • Soroptimist Club Ede doet ook van harte mee met dit wereldwijde project, dat ten goede komt aan de natuur en aan duurzame ontwikkeling in zowel Nederland als Mali.

  Geplaatst

 • Soroptimistclub Ede heeft gezocht naar een goed doel dat te maken heeft met de coronacrisis en hebben dat gevonden in het project dat de Soroptimisten van Curaçao hebben opgezet in 2020. We zijn onder de indruk van de goed doordachte aanpak om de hygiëne in ongesubsidieerde ouderenzorgcentra op het eiland te verbeteren tijdens de coronacrisis

  Geplaatst

 • Aansluitend bij het landelijke initiatief van Happietaria, opent op 6 mei Happietaria Ede haar deuren. Dit is een initiatief van een aantal (oud)studentes van de Christelijke Hogeschool Ede. In de maand mei halen zij geld op voor vrouwen en meisjes in Democratische Republiek Congo.

  Geplaatst

 • Gebaseerd op het zeer succesvolle en internationaal erkende Mapula Embroideries in een township bij Pretoria, hebben Zuidafrikaanse en Nederlandse Soroptimisten de krachten gebundeld met de vrouw van de ambassadeur van Rwanda in Zuid-Afrika voor een ‘dochterproject’ in een arme uithoek van Rwanda: het Kibeho Embroideries project. De eerste 30 arme vrouwen kunnen door hun borduurwerk nu in hun levensonderhoud voorzien. Hun aanzien in Kibeho is gestegen en ze ontwikkelen naast borduren tal van andere vaardigheden.

  Geplaatst

 • Soroptimistclub Ede steunt in 2019 het project School for Justice, een uniek opleidingsprogramma van Free a Girl in onder meer India. Op dinsdag 5 maart 2019 zullen we daarvoor weer de benefiet-filmavond Movie and More organiseren bij Pathé in Ede.

  Geplaatst

← Ouder Nieuwer →