100xTrees4Life (2021)

Wereldwijd vieren Soroptimisten in 2021 het 100-jarig bestaan. Soroptimist International heeft het thema ‘Planting trees for a briliant future’ gekozen om een link te leggen met de oprichting van de eerste Soroptimistclub in 1921 in Oakland, Californië. Deze pioniers beschermden 100 jaar geleden de gigantische sequoia’s in het Redwood National Park.
100xTrees4Life is het landelijk project om het 100-jarig bestaan van Soroptimist International mee te vieren. Alle clubs in Nederland, Suriname en Curaçao planten veel bomen in Nederland en Mali voor een glansrijke toekomst! Ook club Ede doet mee met dit landelijke project zodat de wereld een beetje mooier wordt. We zorgen ervoor dat er in Ede extra bomen worden geplant en in Mali. Malinese vrouwen die meedoen werken aan een beter bestaan en een leefbaarder omgeving. Dit heeft niet alleen voordelen voor de vrouwen die gaan planten, maar ook hun gezinnen profiteren ervan.

Meer bomen in Mali

Afrika heeft het meest te lijden onder de gevolgen van de klimaatcrisis. Wij willen vrouwen empoweren door het planten van bomen én bijdragen aan het bestrijden van de gevolgen van de klimaatverandering. We hebben hiervoor samenwerking gezocht met de organisatie Tree Aid, die zich al sinds 1987 bezighoudt met het planten van bomen. Sinds 1993 zijn zij actief in Mali, om vrouwen meer economische zelfstandigheid te geven en om de verwoestijning van de Sahel tegen te gaan. Deze projecten zijn onderdeel van het immens grote Great Green Wall project in deze regio ( Sub-Sahel). Wij willen daar met vele clubs samen tenminste 50.000 bomen planten en tenminste 100 vrouwen empoweren. Zie voor meer algemene informatie: 100xTrees4Life
Club Ede is gestart met acties om geld voor dit mooie project te werven; daarvan was het interessante webinar van Felisa Tibbitts de eerste.

Meer bomen in de gemeente Ede

De gemeente Ede is al een behoorlijk groene gemeente. Maar dat hebben we vooral te danken aan de nabijheid van de Veluwe. Ook in de stedelijke omgeving en het buitengebieden willen we graag meer bomen en bos. Samen met de gemeente Ede gaan we op zoek naar locaties waar we bomen kunnen planten. Dit doen we samen met club Bennekom-Beekdal, die ook haar thuis basis in de gemeente Ede heeft. Hoe en wat moeten we nog verder uitwerken. Wordt vervolgd.


← Ouder Nieuwer →