Projecten

Ieder jaar kiezen we een project dat we steunen. Hieronder het overzicht van de afgelopen jaren – we proberen de projecten te blijven volgen en de informatie op de site up-to-date te houden.

 • Soroptimist Club Ede steunt ieder jaar een project dat gericht is op het verbeteren van de positie van meisjes en vrouwen. In 2018 steunen de Soroptimisten het project Confidence Centre in India van stichting Justice and Care. Dit is een trainingscentrum voor slachtoffers van mensenhandel en kwetsbare meisjes en vrouwen. Het doel is de economische positie van deze jonge vrouwen te versterken zodat ze economisch onafhankelijk worden en geen risico lopen te worden verhandeld.

  Geplaatst

 • Dit jaar steunden wij het Adoptieproject van Stichting Paymaan uit Nijmegen. Het project geeft o.a. meisjes in Afghanistan een kans om zich te ontwikkelen in plaats van uitgehuwelijkt te worden of veroordeeld te zijn tot kinderarbeid.

  Geplaatst

 • In 2016 steunden we het project ‘STOP KINDHUWELIJKEN’ van de Edese Stichting Child Support Indonesia. Het doel is het aantal kindhuwelijken in de regio Klaten (Java) terug te dringen.

  Geplaatst

 • Meisjes naar school in Quetta in Pakistan

  In drie arme wijken van Quetta in Pakistan worden meisjes van 5 tot 12 jaar begeleid met hun schoolwerk, gemotiveerd en gestimuleerd zodat zij hun examens halen en hun school mèt diploma verlaten. Zo wordt schooluitval voorkomen, dé voornaamste reden dat meisjes op jonge leeftijd moeten werken of worden uitgehuwlijkt.

  Geplaatst

 • La Valeur Ede

  Stichting La Valeur is een nieuw modelabel in de gemeente Ede. De stichting heeft ten doel: het uitbrengen van een eigen modelabel onder de naam La Valeur; het stimuleren van vrouwelijk ondernemerschap door vrouwen werkervaring op te laten doen door hen een vak te leren.

  Geplaatst

← Ouder Nieuwer →