Projecten

Ieder jaar kiezen we een project dat we steunen. Hieronder het overzicht van de afgelopen jaren – we proberen de projecten te blijven volgen en de informatie op de site up-to-date te houden.

 • Meisjes naar school in Quetta in Pakistan

  In drie arme wijken van Quetta in Pakistan worden meisjes van 5 tot 12 jaar begeleid met hun schoolwerk, gemotiveerd en gestimuleerd zodat zij hun examens halen en hun school mèt diploma verlaten. Zo wordt schooluitval voorkomen, dé voornaamste reden dat meisjes op jonge leeftijd moeten werken of worden uitgehuwlijkt.

  Geplaatst

 • La Valeur Ede

  Stichting La Valeur is een nieuw modelabel in de gemeente Ede. De stichting heeft ten doel: het uitbrengen van een eigen modelabel onder de naam La Valeur; het stimuleren van vrouwelijk ondernemerschap door vrouwen werkervaring op te laten doen door hen een vak te leren.

  Geplaatst

 • WE Women Empowerment Pakistan

  WE is een project dat naai- en borduurcursussen financiert. WE helpt vrouwen een eigen inkomen te verwerven en daardoor de armoedecirkel te doorbreken.

  Geplaatst

 • Ons project is gericht op het opleiden van de werkneemsters van de Mapula borduurateliers in het Zuid-Afrikaanse township Winterveld (bij Pretoria) zodat ze hun eigen atelier zelf kunnen managen. De opbrengst van ons project gaat ook naar het schoolfonds, voor de opleiding van hun kinderen en kleinkinderen.

  Geplaatst

 • Meidenhuiskamer

  Met dank aan de Soroptimisten is een huiskamer ingericht die voor een veilige en warme huiselijke sfeer zorgt, waarin veel activiteiten en thema’s (educatief) worden georganiseerd die de meiden verrijken en aanzetten tot activering en betrokkenheid voor de omgeving en in de wijk.

  Geplaatst

← Ouder Nieuwer →