Happietaria in Ede: voor vrouwen in Congo (2021)

Op 6 mei opent Happietaria Ede haar deuren. Dit is een initiatief van een aantal (oud)studentes van de Christelijke Hogeschool Ede, aansluitend bij het landelijke initiatief van Happietaria. In de maand mei halen zij geld op voor vrouwen en meisjes in Democratische Republiek Congo.
Door middel van ‘happieboxen’, gaat Happietaria Ede geld ophalen voor een project van Tearfund. Het project zet zich in voor preventie van (seksueel) geweld tegen vrouwen en meisjes in de Democratische Republiek Congo. Met het geld krijgen de vrouwen o.a. een startkapitaal waarmee zij een eigen bedrijf opzetten. Op deze manier kunnen zij zichzelf en het gezin voorzien in de eerste levensbehoeften. Maar ook de nieuwe generatie wordt bewust gemaakt van gendergelijkheid met als doel dat op langer termijn het aantal slachtoffers van (seksueel) geweld daalt.
Zie ook Happietaria

De happieboxen zijn een alternatief op het oorspronkelijke idee van Happietaria: een pop-up restaurant. Door de coronamaatregelen is Happietaria Ede met het alternatieve plan van de happieboxen gekomen. Op deze manier kan iedereen alsnog de vrouwen en meisjes in Democratische Republiek Congo steunen.
Binnenkort zijn de happieboxen via de website van Happietaria Ede te bestellen. Hier kan je bijvoorbeeld kiezen uit de Congo Inspired Box, een Borrel Box of de Deluxe Box.
De initiatiefnemers hebben contact met onze club opgenomen en hun project online gepresenteerd. De Edese Soroptimisten ondersteunen dit project met een geldelijke bijdrage en door de handen op verschillende manieren uit de mouwen te steken.
Voor meer informatie zie de eigen website van Happietaria


← Ouder Nieuwer →