School for Justice: opleidingsprogramma van Free a Girl (2019)

Soroptimistclub Ede steunt in 2019 het project School for Justice. Het gaat hier om een uniek opleidingsprogramma van Free a Girl in onder meer India. Met dit innovatieve programma vecht Free a Girl wereldwijd tegen kinderprostitutie en tegen het vrijuit gaan van de daders.

School for Justice

Soroptimisten zetten hun kennis en vaardigheden in om wereldwijd de positie van vrouwen en meisjes te verbeteren. In Nederland spannen veel clubs zich daarom al in voor het project School for Justice. Het programma leidt meisjes die bevrijd zijn uit de kinderprostitutie op tot advocaat of officier van justitie of andere passende functies. De studentes kunnen ervoor zorgen dat daders van kinderprostitutie in eigen land effectief bestraft worden. Zo is het project een stap naar verbetering van de rechten van de vrouw in India, door het rechtssysteem van binnenuit te veranderen.


School for Justice is zowel een fysieke school als een educatief programma voor meisjes van elk onderwijsniveau en biedt ondersteuning, onderwijs en advies, tot de meisjes het niveau hebben om een universitaire opleiding te volgen. Daarna volgen ze een vijf jaar durende Rechten studie om zo hun Bachelor of Law te behalen. School for Justice werkt samen met één van de beste universiteiten van India en biedt een uniek programma.
De eerste – zeer gemotiveerde – klas is in 2017 begonnen aan de opleiding.

Free a Girl

Free a Girl zet zich in om minderjarige meisjes uit de prostitutie te bevrijden en daders veroordeeld te krijgen. Free a Girl is werkzaam in Bangladesh, Brazilië, India, Irak, Laos, Nederland, Nepal en Thailand. De afgelopen 10 jaar hebben zij bijgedragen aan de bevrijding van meer dan 4000 meisjes uit bordelen in Azië. Free a Girl heeft grote ambities om het programma School for Justice de komende jaren verder uit te breiden.

Doel

De Nederlandse Soroptimisten willen in totaal 10 opleidingsinstituten voor meisjes financieren, voor een totaal van 550.000 euro. Soroptimist Club Ede wil in 2019 hier een aanzienlijke bijdrage aan leveren.


← Ouder Nieuwer →